För företagsamma kvinnor i Östra Göinge

Aktuellt

Här presenterar vi information om viktiga händelser för Queenia LRC Östra Göinge, som t ex utmärkelser och bidrag.

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

18 april 2018

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

I lördags den 14 april besökte vi Göinge Träningscenter i Sibbhult i samband med deras invigning av sin fina och fräscha anläggning. Det var fyra glada ägare av Göinge Träningscenter som tog emot oss som dels ville gratulera till invigningen och dels de som var där för att inviga genom att köra ett träningspass.

Anläggningen i Glimåkra finns kvar sedan tidigare och båda anläggningarna drivs utav: Malin Alricsson, Camilla Leo Malmberg, Dennis Eliasson och Tomas Alricsson. Alla fyra är förutom delägare också aktiva instruktörer samt PT.

För medlemmar i Göinge Näringsliv samt Queenia bjuder Göinge Träningscenter på startavgiften som ligger på 800 kr. OBS!! Det gäller för båda anläggningarna

Kontakta oss innan du ämnar besöka Göinge Träningscenter så vi kan meddela dem och bekräfta ditt medlemskap i Göinge Näringsliv eller Queenia.

För mer information om Göinge Träningscenter: www.goingetraningscenter.se

Lycka till säger vi till gänget!

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

04 april 2018

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

Nu presenterar vi en utav våra nya medlemmar där vi gjorde ett företagsbesök för några veckor sedan: KompetensArena NordOst AB - arenan för kompetensutveckling i nordöstra Skåne som sedan 2014 drivs av Peter Carlsson. 

Sedan fyra år tillbaka finns, i nordöstra Skåne, en väl etablerad verksamhet som ger näringsliv och offentlig sektor mycket goda förutsättningar att arbeta med kompetensutveckling. KompetensArena NordOst AB tillhandahåller en mängd olika aktiviteter som stödjer det strategiska kompetensutvecklingsarbetet ute i organisationerna.  


Peter har under mycket lång tid samarbetat med ett flertal små, medelstora och stora företag när det gäller ledarskaps- & ledningsutveckling, rekrytering, verksamhetsutveckling m.m.  Verksamhetsidén bygger på att företag och organisationer ansluter sig till Kompetensarenan för att utveckla ett långsiktigt samarbete med syfte att ge företagen/organisationerna de bästa förutsättningar för att arbeta med strategisk kompetensutveckling.


Det totala utbudet som erbjuds på Kompetensarenan har helt och hållet sitt ursprung i det kartlagda behovet av kompetensutveckling som identifierats hos de anslutna företagen och organisationerna. 

Exempel på aktiviteter:
*Förhandlingsteknik
*Retorik - stärk din personliga genomslagskraft
* Säljutbildningar
*Ledarskap för 1:a linjens chefer/arbetsledare
*Excel
*Seminarium om Kompetensutveckling & lärande
* GDPR, Dataskyddsförordningen
* Bättre arbetsmiljö
*Stöd för att få ut optimala resultat och effekter av de genomförda kompetenstvecklingsaktiviteterna


Vill du veta mer om KompetensArena NordOst AB besöker du vår hemsida www.kompetensarenan.se eller kontaktar Peter antingen via peter@kompetensarenan.se eller 0733-502 786.

kompetensarena

Företagsbesök Cosmetic Perfection

03 mars 2018

Företagsbesök Cosmetic Perfection

Erica är en driven tjej med många järn i elden. För lite mer än tre år sedan bestämde hon sig att bli egen företagare inom skönhetsbranschen och som fransstylist. Allt från färgning och förlängning av ögonfransar och bryn till kosmetisk tatuering eller 3D bryn som det kallas på fackspråk. Det sistnämnda har blivit mycket efterfrågat på marknaden. Erica har blivit så rutinerad inom sitt område att hon kör utbildningar i Fransförlängning, Lash lift, bryn färg och form, Trådning och 3D bryn. Frans-skolorna finns nu på 8-9 ställen runt om i Sverige där Erica har fransstylister som utbildar i hennes märke.

Att arbeta dagligen med ögonfransförlängning innebär att du exponeras för ett snabblim som innehåller cyanoakrylater. Det kan innebära hälsobesvär för den som arbetar med det och som kan orsaka otrevliga symtomer såsom astma och allergi. Erica blev tyvärr drabbad och flera i hennes omgivning tyckte hon skulle lägga ner sin verksamhet och arbeta med annat. Men Erica är inte den som ger upp så lätt, utan hon började forska om det fanns någon form av hjälpmedel för att minska inandningen av cyanoakrylater. I samarbete med Dräger och kunniga läkare tog Erica fram en fläktassisterad andningsmask som är det säkraste skyddet på marknaden och som skyddar ansikte och andning till max. Och nu är Erica ensam återförsäljare av maskerna som är det enda heltäckande andningsskydd på marknaden. Fantastiskt!

Naturligtvis passade jag på att göra en behandling, färg och form av mina bryn. Är så nöjd med resultatet så jag kanske t om jag vågar ge mig på 3D bryn vid nästa tillfälle? Erica lovar att det inte gör ont.

Erica har även andra behandlingar såsom Microneedling, för ansiktet m m. Microneedling är en fantastiskt, hudföryngrande ansiktsbehandling som trollar bort fina linjer, mindre ärr och pigmentfläckar.
Vill ni veta mer om Erica och vilka behandlingar hon utför i sin salong så besök hennes hemsida: www.cosmeticperfection.se

// Camilla Larsson

Nytt telefonnummer

01 mars 2018

Nytt telefonnummer

Vi är redan framme i 2018 och fast telefoni blir allt mer ovanligare. Vi har nu gått över från vår fasta telefon till ett mobilnummer. Vi har alltså nu ett nytt telefonnummer som ni kan nå oss på.

Det nya telefonnumret är 070-657 61 19.

Göinge Näringslivs Magasin

16 februari 2018

Göinge Näringslivs Magasin

Göinge Näringsliv har tidigare producerat ett par exklusiva näringslivsmagasin för distribution ut till både hushåll och företag. Magasinen har utöver det även distribuerats vidare genom att många av oss företagare delat ut dem till våra respektive externa kunder, leverantörer, vid mässor etc. Eftersom de mottagits mycket positivt, haft stor påverkan på flera av er företagare och lyft näringslivet totalt sett, så har vi beslutat att fortsätta synliggöra företag och goda insatser. Detta för att på så sätt generera fler affärer internt, men också för att skapa ett större intresse för nya externa relationer och i slutänden för Göinge Näringsliv.

Magasinet kommer att produceras av Espresso reklambyrå, som då är en av Göinge Näringslivs medlemmar. Espresso reklambyrå har producerat tidningar och magasin i många år. Mest känt för oss är då tidningen Allt om Göinge. Beräknad utgivning för vårt första nummer är i april. Vi räknar med att ge ut två nummer årligen, för att på så sätt få lite frekvens och kunna följa upp insatser och projekt.

Magasinet är reklamfinansierat. Prisnivån är dock lågt satt för att på så sätt ge alla en möjlighet att kunna närvara. Alla som annonserar får några extra magasin som ni kan sprida till era kunder, leverantörer etc. utanför kommunen. På så sätt hjälps vi åt med en exklusiv spridning.

Ni som redan nu känner att ni vill nå ut till alla företagare och berätta om er verksamhet, kan kontakta Jimmy Ekborg. All information om priser, storlekar och kontaktuppgifter, får ni genom att klicka på länken nedan. Jimmy kommer sen att kontakta er för vidare information kring magasinet och vilka möjligheter det innebär för dig.

Annonseringen är i första hand som ”Natives”. Alltså som intressanta och säljande reportage, där vi utgår från den unika och exklusiva fördel som varje framgångsrikt företag erbjuder. Därmed kan alla företag och privatpersoner läsa om allt det fantastiska som du erbjuder - med hjälp av ett intressant reportage.

Klicka här för att läsa mer

Inbjudan till årsstämma 2018

13 februari 2018

Inbjudan till årsstämma 2018

Härmed bjuder vi in alla våra medlemmar till årsstämma torsdagen den 8 mars klockan 18:30 på Medvind i Glimåkra.

För mer information klicka här

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

20 januari 2018

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

I slutet av december gjorde vi i styrelsen ett besök på Glimakra of Sweden. Dels för att gratulera till Guld-priset i designtävlingen German Design Award  och dels för att höra hur det i allmänhet är på Glimakra of Sweden som är ett utav våra medlemsföretag. 

Vi mottogs av VD Anders Barrklint, som efterträdde VD Ronny Englund april 2017. Dessutom träffade vi också Produktutvecklingschef Kari Pylkkönen som berättade mer om utmärkelsen i German Design Award och om produkten Wakufuru, som är designat av Johan Kauppi. En mycket spännande resa och innovativ formgivning som ledde fram till utmärkelsen. 

Företaget har funnits i Glimåkra sedan 1948 och tidigare känt som Vävstolsfabriken och precis som av namnet tillverkade vävstolar. Omkring 80-talet förändrades dock tillverkningen mot mer designade inredningsprodukter till offentlig miljö och så än idag. Allt ifrån specialdesignade fönster till vägg-och skärmsystem i kompaktlaminat. Idag har företaget ca 100 anställda varav 65 i Glimåkra och 35 i Tranås. Företaget ingår i Garpco-koncernen.

Vi kommer att följa dem i deras fortsatta spännande arbete med utveckling av Glimakra of Sweden in i det nya året och önskar dem all framgång!


Mer information om företaget och om utmärkelsen hittar ni på deras hemsida: www.glimakra.com

 

 

Glimåkra of Sweden

Lyckad After Work

24 november 2017

Lyckad After Work

En lyckad kväll med brett spektrum.

Allt från 1500-talets historia kring Broby Gästis uppkomst och kungligheter, till underhållning hämtad från Las Vegas till en annan kunglighet, självaste Elvis the King.

Men även innehåll av mer allvarlig och viktig karaktär, som försäkringar och placering av kapital. Ola och Robert som är professionella rådgivare från Försäkringsförmedlarna i Kristianstad, informerade oss om vad deras företag kan stå till tjänst med. Både för företagare och privatpersoner för långsiktig ekonomisk trygghet.

Under kvällen passade vi även på att avtacka Anders Bengtsson för hans goda arbete i styrelsen Göinge Näringsliv.

Tack alla som bidrog till en mycket trevlig kväll och tack till Broby Gästis som bjöd på en fantastisk smakupplevelse i en vacker och hemtrevlig miljö. Så härligt att se att Gästgivargården i Broby fått nytt liv igen.

Elvis with the tattoos! Tack för din skönsjungande sång och roliga historier. Ta gärna med din Fru Persilja nästa gång vi ses.

loggaGN  queenia logga    BG logo sv   FF RGB

afterwork1

afterwork3

afterwork4

afterwork5

afterwork6

afterwork7

Företagsbesök Bergkvarabuss

17 november 2017

Företagsbesök Bergkvarabuss

I onsdags besökte vi Bergkvarabuss i Broby och träffade Jens Richard som är Trafikområdeschef för Nordöstra Skåne: Jens visade oss runt på anläggningen i Broby som hade sin uppstart våren 2014, och som idag består av ca 50 bussar. Körningarna består mest av linjebusstrafik och skolskjutsar, men även busscharter. 

I Broby är det 50 anställda. Totalt i hela Nordöstra regionen är det 100 anställda. I region Nordost ingår förutom Broby, även Kristianstad, Hässleholm samt Olofström. 

Jens berättade att man har ca 2 miljoner resenärer per år vilket är fantastiskt. Fler lär det nog bli då man räknar med att det kan bli en ökning av resenärer för linjebusstrafiken framförallt till Kristianstad. Och det till nya affärsområdet i Hammar som ska öppna sina portar hösten 2018. Där planeras en hållplats/terminal precis i anslutning till köpcentret. 

Vi tackar Jens och hans personal för besöket och även stort tack för deras engagemang och service för oss som bor i det gröna hjärtat av Skåne!

 

 

Bergkvara buss

Inbjudan After Work Dinner

09 november 2017

Inbjudan After Work Dinner

Den 23 november kl 19.00 bjuder vi dig som medlem i Göinge Näringsliv samt Queenia till en ”After Work Dinner” på Broby Gästis!

Kvällen kommer förutom middag, innehålla föreläsning, underhållning och lite annat smått och gott.

Gästföreläsare är Ola Nilsson och Robert Åkesson från Försäkringsförmedlarna i Kristianstad. Försäkringsförmedlarna erbjuder ett helhetssortiment av tjänstepensions-, liv- och sakförsäkringar samt professionell förvaltning av kapital till företagare och privatpersoner.

Middagen komponeras av de duktiga kockarna på Broby Gästis, som numera drivs utav Malmbergs Gastro AB.

Vi ser fram emot en trevlig och underhållande afton tillsammans med Er. Glöm inte att Er anmälan måste vi ha senast 20 november till: info@goingenaringsliv.se

Önskas specialkost p g a allergi eller dylikt, var vänlig meddela detta i din anmälan till oss.

Kvällen med mat och dryck är kostnadsfritt för GN/Queenia medlemmar 

Varmt välkommen!

Styrelsen

PS: Ring oss gärna om Ni har några frågor inför kvällen på: 0708 - 136565

loggaGNqueenia loggaMG logoFF RGB

Möte med Östra Göinge kommun

02 november 2017

Möte med Östra Göinge kommun

Måndagen den 30 oktober träffade Göinge Näringslivs Styrelse kommunalrådet Patric Åberg, oppositionsledaren Anders Bengtsson och Näringslivs chefen Karl-Axel Hill.

Ett givande besök och bra diskussioner med fokus på näringslivet och företagandet i kommunen.

 

 

 

 

 

 

GN ÖGK

Företagsbesök hos Marin Adventures Immeln

02 november 2017

Företagsbesök hos Marin Adventures Immeln

2010 tog Linda och Jon Marin över Kanotcentret i Immeln. Sedan dess har det rullat på i full fart. Vi hade förmånen att träffa dem båda, där de berättade om resan från när de tog över företaget och hur det utvecklats under dessa åren samt framtida planer. Någon brist på ideér och kreativitet finns inte hos paret Marin, 2016 tog de även över M/S Immeln. Under somrarna finns det möjlighet att chartra skeppet för bl a kalas, bröllop och konferenser. 

Vi kommer att följa dem i deras fortsatta spännande arbete och utveckling av Kanotcentret och Vildmarkscentret som finns planerat härnäst. 

Styrelsen

MS Immeln entré däckMS Immeln

Göinge Näringslivs nya liv

30 oktober 2017

Göinge Näringslivs nya liv

För drygt ett halvår sen, så fanns det osäkerhet kring Göinge Näringslivs framtid. Föreningen som bildades vid millenniet tvingades till en paus där då även tjänsten som verksamhetsledare togs bort av ekonomiska skäl. Efter flera möten där verksamheten diskuterades och medlemmarna fick säga sitt, så framgick det tydligt att behov och intresse för en fortsättning fanns kvar. Det har nu gått ett halvt år när vi träffar den nya styrelsen, som fått en bra start på verksamheten.

Beroende av varandra

Det är skillnad på företagslivet beroende på var du befinner dig i landet.

– Ja, vi som driver företag här i Östra Göinge är mer beroende av varandra jämfört med många andra kommuner i Skåne, förklarar ordförande Jahangir Hejazi. Bara ett fåtal av företagen i Östra Göinge har sina kunder utomlands eller på andra ställen i landet. En mycket stor del av oss, är både kund och leverantör till varandra. Vi har så mycket gemensamt och kan därmed vara med och påverka både varandras och näringslivets framgång totalt sett.

Medlemmarna är föreningen

Göinge Näringsliv har samma syfte och samma ambitioner som tidigare. Vi ska gemensamt verka för att utveckla nya och etablerade företag, står det på hemsidan.

– Vi som finns med i styrelsen är engagerade företagare som ideellt ser detta som en möjlighet att medverka till något som gynnar oss alla, förklarar Jahangir. Men det är viktigt att påpeka att det inte är vi som är föreningen. Alla som är medlemmar har samma ansvar, samma möjligheter och samma förmåner. Där ligger kanske vårt viktigaste uppdrag – i att kommunicera. Kan vi få alla att känna sig delaktiga och engagerade, så kommer det att få flera positiva konsekvenser.

Positiv trend

Vid turbulensen i våras så valde några företag att lämna föreningen i tron att den skulle läggas ner.

– Flera av dem har valt att komma tillbaka, förklarar Camilla Larsson. Plus att flera nya valt att gå med. Så vi märker tydligt att intresset ökar. Hoppas nu att medlemmarna har tid och möjlighet att medverka på olika sätt. Vi i styrelsen kan samordna och arrangera efter önskemål. Vi har nyligen haft ett evenemang där även Queenias medlemmar bjudits in samt arrangerat en kurs i LinkedIn. Men den största nyttan gör vi om vi kan bidra till att det skapas nya affärer, och att hjälpa nya företag växa.

Text: johnny@alltomgoinge.se

Inspirationskväll

19 oktober 2017

winnetlogoInspirationskväll den 6 november i Kristianstad:
Kommunikation, digitala trender och jämställdhet

winnetbild

Winnet Skåne välkomnar till inspirationskväll i Kristianstad måndagen den 6 november med fokus på kommunikation, digitala trender och jämställdhet. Vi bjuder in våra medlemsföreningar och andra som är intresserade av vårt arbete.

Winnet Skåne vill inspirera till förändring och bidra till ökat nätverkande.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

Datum och tid: Måndagen den 6 november kl. 18.00 - 20.30

Plats: Quality Hotel GrandVästra Storgatan 15, Kristianstad

Parkering finns i anslutning till hotellet, som ligger 2 minuters promenad från Kristianstad C.

Anmäl dig här (<--- länk till anmälan) senast 1 november

Kvällen är kostnadsfri och Winnet Skåne bjuder på mat och dryck, men om du uteblir debiteras en kostnad på 150 kronor.  

Frågor? Kontakta Charlotte Uhler på charlotte.uhler@winnet.se eller 0708-108612

PROGRAM


18.00 - 18.30     Samling med lättare förtäring och dryck 
18.30 - 20.30     Kvällens program

 • Winnet Skåne hälsar välkomna och inleder med kort workshop
  Winnet Skåne berättar om aktuell verksamhet och genomför en tankeväckande workshop med fokus på jämställdhet.
   
 • Inspiration från andra nätverk i Winnet Skåne
  Ameli Rosenqvist, ordförande i Viqtoria Trelleborg, berättar om föreningens givande arbete i sydöstra Skåne; utbildningar och löpande aktiviteter med näringslivet. Ameli är företagare och arbetar med utvecklingsprojekt och upplevelsemarknadsföring inom turism och besöksnäring.
   
 • Kommunikation, vår digitala framtid och jämställdhet på alla plan(er)
  Klas Tjebbes, strateg KAN och f.d klubbchef FC Rosengård, talar om smart kommunikation och varumärkesbyggande för så väl liten som stor verksamhet. Han delar tips och trender kring vår digitala framtid och vad han ser behövs för att du och jag ska hålla oss ajour. Elísabet Gunnarsdottír, huvudtränare KDFF, medverkar i samtal med Klas.
   

Winnet Skåne avrundar

winnet manwinnet tjej

Inspireras av Klas Tjebbes, en av Skånes mest erfarna kommunikationsexperter, fd. klubbchef för FC Rosengård och nu strateg på digitala byrån KAN, som 2016 utsågs till Årets Byrå. Normkritik och jämställdhet ligger Klas varmt om hjärtat. Han har arbetat med att lyfta damfotbollen, laget FC Rosengård och deras spel i Champions League in i den allmänna diskussionen. Det är något vi alla kan ta med oss in i vårt arbete i föreningar men även olika företag och verksamheter.


Elísabet Gunnarsdottír, huvudtränare Kristianstad DFF, delar med sig av tankar och lärdomar från fotbollen. Elìsabet har nyligen förlängt sitt kontrakt och siktar nu framåt för att utveckla KDFF ännu mer. Hon har vunnit isländska ligan flera gånger och medverkar i Sveriges Televisions dokumentära TV-serie Den andra sporten från 2013.  

Winnet Skåne arbetar tillsammans med andra aktörer för att öka intresset, engagemanget och kunskaperna för jämställd regional utveckling och tillväxt. Vår metod är påverkan genom samverkan. 

Facebook.com/WinnetSkane

WinnetSkane.se

Glöm inte att följa oss på sociala medier

 

I samarbete med

winnetsponsor

Queenia

070 - 657 61 19
info@queenia.se
Box 15, 280 64 Glimåkra
Källbogatan 1, 280 64 Glimåkra

Facebook