För ett utvecklande näringsliv i Östra Göinge

Företagsbesök Sparbanken Skåne

16 februari 2018

Företagsbesök Sparbanken Skåne

Då kör vi igång med våra trevliga och uppskattade företagsbesök igen, och först på plats för i år 2018 är Sparbanken Skåne i Broby.

Vi träffade två professionella banktjänstemän, Mikael Forsberg som är VD för Sparbanken Skåne och Bankchef i Östra Göinge samt Kristianstad (City och Björkhem samt Näsby, Åhus, Tollarp och Broby) och Joanna Lövquist som är ny kontorschef för Sparbanken Skåne i Östra Göinge (Broby). Kontoret i Broby ansvarar för all verksamhet i Östra Göinge Kommun numer.

Båda berättar om vad som sker inom bankens värld och att man sedan i höstas tog beslutet att avveckla all manuell kontanthantering på samtliga bankkontor. Men fortfarande finns det många enkla sätt att hantera kontantärende utan manuell kontanthantering över disk.

Vi tackar er båda för ett trevligt och informativt möte och ser fram emot fortsatt samarbete mellan Sparbanken Skåne i Broby och Göinge Näringsliv.

Inbjudan till årsstämma 2018

13 februari 2018

Inbjudan till årsstämma 2018

Härmed bjuder vi in alla våra medlemmar till årsstämma torsdagen den 8 mars klockan 18:30 på Medvind i Glimåkra.

För mer information klicka här

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

20 januari 2018

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

I slutet av december gjorde vi i styrelsen ett besök på Glimakra of Sweden. Dels för att gratulera till Guld-priset i designtävlingen German Design Award  och dels för att höra hur det i allmänhet är på Glimakra of Sweden som är ett utav våra medlemsföretag. 

Vi mottogs av VD Anders Barrklint, som efterträdde VD Ronny Englund april 2017. Dessutom träffade vi också Produktutvecklingschef Kari Pylkkönen som berättade mer om utmärkelsen i German Design Award och om produkten Wakufuru, som är designat av Johan Kauppi. En mycket spännande resa och innovativ formgivning som ledde fram till utmärkelsen. 

Företaget har funnits i Glimåkra sedan 1948 och tidigare känt som Vävstolsfabriken och precis som av namnet tillverkade vävstolar. Omkring 80-talet förändrades dock tillverkningen mot mer designade inredningsprodukter till offentlig miljö och så än idag. Allt ifrån specialdesignade fönster till vägg-och skärmsystem i kompaktlaminat. Idag har företaget ca 100 anställda varav 65 i Glimåkra och 35 i Tranås. Företaget ingår i Garpco-koncernen.

Vi kommer att följa dem i deras fortsatta spännande arbete med utveckling av Glimakra of Sweden in i det nya året och önskar dem all framgång!


Mer information om företaget och om utmärkelsen hittar ni på deras hemsida: www.glimakra.com

 

 

Glimåkra of Sweden

Lyckad After Work

24 november 2017

Lyckad After Work

En lyckad kväll med brett spektrum.

Allt från 1500-talets historia kring Broby Gästis uppkomst och kungligheter, till underhållning hämtad från Las Vegas till en annan kunglighet, självaste Elvis the King.

Men även innehåll av mer allvarlig och viktig karaktär, som försäkringar och placering av kapital. Ola och Robert som är professionella rådgivare från Försäkringsförmedlarna i Kristianstad, informerade oss om vad deras företag kan stå till tjänst med. Både för företagare och privatpersoner för långsiktig ekonomisk trygghet.

Under kvällen passade vi även på att avtacka Anders Bengtsson för hans goda arbete i styrelsen Göinge Näringsliv.

Tack alla som bidrog till en mycket trevlig kväll och tack till Broby Gästis som bjöd på en fantastisk smakupplevelse i en vacker och hemtrevlig miljö. Så härligt att se att Gästgivargården i Broby fått nytt liv igen.

Elvis with the tattoos! Tack för din skönsjungande sång och roliga historier. Ta gärna med din Fru Persilja nästa gång vi ses.

loggaGN  queenia logga     BG logo sv   FF RGB

afterwork1

afterwork3

afterwork4

afterwork5

afterwork6

afterwork7

Företagsbesök Bergkvarabuss

17 november 2017

Företagsbesök Bergkvarabuss

I onsdags besökte vi Bergkvarabuss i Broby och träffade Jens Richard som är Trafikområdeschef för Nordöstra Skåne: Jens visade oss runt på anläggningen i Broby som hade sin uppstart våren 2014, och som idag består av ca 50 bussar. Körningarna består mest av linjebusstrafik och skolskjutsar, men även busscharter. 

I Broby är det 50 anställda. Totalt i hela Nordöstra regionen är det 100 anställda. I region Nordost ingår förutom Broby, även Kristianstad, Hässleholm samt Olofström. 

Jens berättade att man har ca 2 miljoner resenärer per år vilket är fantastiskt. Fler lär det nog bli då man räknar med att det kan bli en ökning av resenärer för linjebusstrafiken framförallt till Kristianstad. Och det till nya affärsområdet i Hammar som ska öppna sina portar hösten 2018. Där planeras en hållplats/terminal precis i anslutning till köpcentret. 

Vi tackar Jens och hans personal för besöket och även stort tack för deras engagemang och service för oss som bor i det gröna hjärtat av Skåne!

 

Bergkvara buss

Inbjudan After Work Dinner

09 november 2017

Inbjudan After Work Dinner

Den 23 november kl 19.00 bjuder vi dig som medlem i Göinge Näringsliv samt Queenia till en ”After Work Dinner” på Broby Gästis!

Kvällen kommer förutom middag, innehålla föreläsning, underhållning och lite annat smått och gott.

Gästföreläsare är Ola Nilsson och Robert Åkesson från Försäkringsförmedlarna i Kristianstad. Försäkringsförmedlarna erbjuder ett helhetssortiment av tjänstepensions-, liv- och sakförsäkringar samt professionell förvaltning av kapital till företagare och privatpersoner.

Middagen komponeras av de duktiga kockarna på Broby Gästis, som numera drivs utav Malmbergs Gastro AB.

Vi ser fram emot en trevlig och underhållande afton tillsammans med Er. Glöm inte att Er anmälan måste vi ha senast 20 november till: info@goingenaringsliv.se

Önskas specialkost p g a allergi eller dylikt, var vänlig meddela detta i din anmälan till oss.

Kvällen med mat och dryck är kostnadsfritt för GN/Queenia medlemmar 

Varmt välkommen!

Styrelsen

PS: Ring oss gärna om Ni har några frågor inför kvällen på: 0708 - 136565

loggaGNqueenia loggaMG logoFF RGB

Möte med Östra Göinge kommun

02 november 2017

Möte med Östra Göinge kommun

Måndagen den 30 oktober träffade Göinge Näringslivs Styrelse kommunalrådet Patric Åberg, oppositionsledaren Anders Bengtsson och Näringslivs chefen Karl-Axel Hill.

Ett givande besök och bra diskussioner med fokus på näringslivet och företagandet i kommunen.

 

 

 

 

GN ÖGK

Företagsbesök hos Marin Adventures Immeln

02 november 2017

Företagsbesök hos Marin Adventures Immeln

2010 tog Linda och Jon Marin över Kanotcentret i Immeln. Sedan dess har det rullat på i full fart. Vi hade förmånen att träffa dem båda, där de berättade om resan från när de tog över företaget och hur det utvecklats under dessa åren samt framtida planer. Någon brist på ideér och kreativitet finns inte hos paret Marin, 2016 tog de även över M/S Immeln. Under somrarna finns det möjlighet att chartra skeppet för bl a kalas, bröllop och konferenser. 

Vi kommer att följa dem i deras fortsatta spännande arbete och utveckling av Kanotcentret och Vildmarkscentret som finns planerat härnäst. 

Styrelsen

MS Immeln entré däckMS Immeln

Göinge Näringslivs nya liv

30 oktober 2017

Göinge Näringslivs nya liv

För drygt ett halvår sen, så fanns det osäkerhet kring Göinge Näringslivs framtid. Föreningen som bildades vid millenniet tvingades till en paus där då även tjänsten som verksamhetsledare togs bort av ekonomiska skäl. Efter flera möten där verksamheten diskuterades och medlemmarna fick säga sitt, så framgick det tydligt att behov och intresse för en fortsättning fanns kvar. Det har nu gått ett halvt år när vi träffar den nya styrelsen, som fått en bra start på verksamheten.

Beroende av varandra

Det är skillnad på företagslivet beroende på var du befinner dig i landet.

– Ja, vi som driver företag här i Östra Göinge är mer beroende av varandra jämfört med många andra kommuner i Skåne, förklarar ordförande Jahangir Hejazi. Bara ett fåtal av företagen i Östra Göinge har sina kunder utomlands eller på andra ställen i landet. En mycket stor del av oss, är både kund och leverantör till varandra. Vi har så mycket gemensamt och kan därmed vara med och påverka både varandras och näringslivets framgång totalt sett.

Medlemmarna är föreningen

Göinge Näringsliv har samma syfte och samma ambitioner som tidigare. Vi ska gemensamt verka för att utveckla nya och etablerade företag, står det på hemsidan.

– Vi som finns med i styrelsen är engagerade företagare som ideellt ser detta som en möjlighet att medverka till något som gynnar oss alla, förklarar Jahangir. Men det är viktigt att påpeka att det inte är vi som är föreningen. Alla som är medlemmar har samma ansvar, samma möjligheter och samma förmåner. Där ligger kanske vårt viktigaste uppdrag – i att kommunicera. Kan vi få alla att känna sig delaktiga och engagerade, så kommer det att få flera positiva konsekvenser.

Positiv trend

Vid turbulensen i våras så valde några företag att lämna föreningen i tron att den skulle läggas ner.

– Flera av dem har valt att komma tillbaka, förklarar Camilla Larsson. Plus att flera nya valt att gå med. Så vi märker tydligt att intresset ökar. Hoppas nu att medlemmarna har tid och möjlighet att medverka på olika sätt. Vi i styrelsen kan samordna och arrangera efter önskemål. Vi har nyligen haft ett evenemang där även Queenias medlemmar bjudits in samt arrangerat en kurs i LinkedIn. Men den största nyttan gör vi om vi kan bidra till att det skapas nya affärer, och att hjälpa nya företag växa.

Text: johnny@alltomgoinge.se

Inspirationskväll

19 oktober 2017

winnetlogoInspirationskväll den 6 november i Kristianstad:
Kommunikation, digitala trender och jämställdhet

winnetbild

Winnet Skåne välkomnar till inspirationskväll i Kristianstad måndagen den 6 november med fokus på kommunikation, digitala trender och jämställdhet. Vi bjuder in våra medlemsföreningar och andra som är intresserade av vårt arbete.

Winnet Skåne vill inspirera till förändring och bidra till ökat nätverkande.

Varmt välkomna!

 

 

 

Datum och tid: Måndagen den 6 november kl. 18.00 - 20.30

Plats: Quality Hotel GrandVästra Storgatan 15, Kristianstad

Parkering finns i anslutning till hotellet, som ligger 2 minuters promenad från Kristianstad C.

Anmäl dig här (<--- länk till anmälan) senast 1 november

Kvällen är kostnadsfri och Winnet Skåne bjuder på mat och dryck, men om du uteblir debiteras en kostnad på 150 kronor.  

Frågor? Kontakta Charlotte Uhler på charlotte.uhler@winnet.se eller 0708-108612

PROGRAM


18.00 - 18.30     Samling med lättare förtäring och dryck 
18.30 - 20.30     Kvällens program

 • Winnet Skåne hälsar välkomna och inleder med kort workshop
  Winnet Skåne berättar om aktuell verksamhet och genomför en tankeväckande workshop med fokus på jämställdhet.
   
 • Inspiration från andra nätverk i Winnet Skåne
  Ameli Rosenqvist, ordförande i Viqtoria Trelleborg, berättar om föreningens givande arbete i sydöstra Skåne; utbildningar och löpande aktiviteter med näringslivet. Ameli är företagare och arbetar med utvecklingsprojekt och upplevelsemarknadsföring inom turism och besöksnäring.
   
 • Kommunikation, vår digitala framtid och jämställdhet på alla plan(er)
  Klas Tjebbes, strateg KAN och f.d klubbchef FC Rosengård, talar om smart kommunikation och varumärkesbyggande för så väl liten som stor verksamhet. Han delar tips och trender kring vår digitala framtid och vad han ser behövs för att du och jag ska hålla oss ajour. Elísabet Gunnarsdottír, huvudtränare KDFF, medverkar i samtal med Klas.
   

Winnet Skåne avrundar

winnet manwinnet tjej

Inspireras av Klas Tjebbes, en av Skånes mest erfarna kommunikationsexperter, fd. klubbchef för FC Rosengård och nu strateg på digitala byrån KAN, som 2016 utsågs till Årets Byrå. Normkritik och jämställdhet ligger Klas varmt om hjärtat. Han har arbetat med att lyfta damfotbollen, laget FC Rosengård och deras spel i Champions League in i den allmänna diskussionen. Det är något vi alla kan ta med oss in i vårt arbete i föreningar men även olika företag och verksamheter.


Elísabet Gunnarsdottír, huvudtränare Kristianstad DFF, delar med sig av tankar och lärdomar från fotbollen. Elìsabet har nyligen förlängt sitt kontrakt och siktar nu framåt för att utveckla KDFF ännu mer. Hon har vunnit isländska ligan flera gånger och medverkar i Sveriges Televisions dokumentära TV-serie Den andra sporten från 2013.  

Winnet Skåne arbetar tillsammans med andra aktörer för att öka intresset, engagemanget och kunskaperna för jämställd regional utveckling och tillväxt. Vår metod är påverkan genom samverkan. 

Facebook.com/WinnetSkane

WinnetSkane.se

Glöm inte att följa oss på sociala medier

 

I samarbete med

winnetsponsor

Ceremonin med årets företagare & årets Queenia

29 september 2017

Ceremonin med årets företagare & årets Queenia

Med pompa och ståt i höstsolens glans, förevigade Årets Företagare och Årets Queenia sina handavtryck vid Kulturhuset i Broby. 

Det är Baltzar och Kristina Wachmeister samt Gunilla Jansson som nu senast i raden av utmärkelsen får denna hedersutnämning. Förutom hedersgästerna, var vi i Styrelsen representerade samt ett antal tjänstemän från Östra Göinge Kommun och kommunalrådet, Patric Åberg.

Välkommen till stenavtäckning

28 september 2017

Välkommen till stenavtäckning

Välkommen imorgon 29/9 klockan 10:00 för att hylla
årets företagare och årets Queenia med invigning av
stenplattorna som bär deras namn och handavtryck.

Årets företagare: Kristina och Baltzar Wachmeister.
Årets Queenia: Gunilla Jansson.
Som prisades under Göinge Afton.

Stenplattorna finns redan vid entrén till Kulturhuset i Broby.

Välkommen till LinkedIn-seminarie

14 september 2017

Välkommen till LinkedIn-seminarie

Välkommen till LinkedIn-seminarie den 10 oktober på Färe 
Industricenter i Sibbhult.

Tid: 0900-1200 inkl fikapaus

Kursledare: Lisa Rosengren TRR Trygghetsrådet
Målet med aktiviteten är att du ska få kunskap om de viktigaste delarna i en Linkedin-profil. Syftet är att ge dig praktisk kunskap om hur du utvecklar en profil på Linkedin i syfte att hitta uppdrag och kunna bli hittad av kunder.

Vi kommer bl a att gå igenom följande:

 • En attraktiv profil
 • Bli sökbar på LinkedIn
 • Vikten av nätverkande och att vara aktiv

Du som redan har en profil på Linkedin, rekommenderar vi att du tar med dig en Laptop. Det blir lättare för dig att hänga med i kursen. (WiFI finns på Färe) Dock kommer det inte att bli tid att lägga upp en ny profil. Har du ingen Linkedinprofil eller Laptop, så går det bra att sitta med någon annan kursdeltagare som har tillgång till det.

Anmälan till seminariet gör du snarast, dock 171005 senast på:
info@goingenaringsliv.se (Begränsat antal platser)
OBS! Kursen är kostnadsfri för dig som är medlem i Göinge Näringsliv/Queenia

Mingelträff den 6/9

09 september 2017

Mingelträff den 6/9

Det blev en lyckad kväll på Wanås Gods igår med medlemmar som lyssnade på Baltzar Wachtmeister intressanta historia om godset och hur det gått i arv i generationer. Men även om Baltzar och Kristinas företag och hur det drivs idag. Vi fick också njuta av Wanås Restaurangs lokala mat, en mycket god smakupplevelse. 

Styrelsen och medlemmarna presenterade varandra och det informerades om kommande aktiviteter inom föreningen. 

Tack säger vi till Baltzar och Kristina, att vi fick förmånen att ha Mingelkvällen hos Er och tack till alla medlemmar som var med och bidrog till en lättsam och trevlig afton.

 

Styrelsen Göinge Näringsliv 

INBJUDAN MINGELKVÄLL PÅ WANÅS RESTAURANT 6 SEPTEMBER 2017

15 augusti 2017

INBJUDAN MINGELKVÄLL PÅ WANÅS RESTAURANT 6 SEPTEMBER 2017

INBJUDAN MINGELKVÄLL PÅ WANÅS RESTAURANT 6 SEPTEMBER 2017

Nu laddar vi för en härlig Mingelkväll på Wanås Restaurant onsdag den 6 september kl 18.15, där vi ser fram emot att få träffa Er.

Kvällen innehåller olika aktiviteter. Vi bjuder på en enklare förtäring och dryck baserad på Wanås egna produkter. Sedan kommer Kristina och Baltzar Wachtmeister ägare av Wanås Gods och Wanås Restaurant Hotel samt Årets Företagare, att berätta om verksamheterna på Wanås och gårdens historia mm

Vi i styrelsen kommer att presentera oss närmare för Er och berätta om vad som är på gång inom föreningen. Sedan vill vi höra Era tankar och idéer om Göinge Näringsliv/Queenia i framtiden. Det är viktigt för oss att höra Era åsikter och vad Ni har för förväntningar. Vi tar tacksamt emot tips under kvällen.

OBS!!! Meddela oss ditt deltagande snarast möjligt, dock senast den
28 augusti till: info@goingenaringsliv.se (Önskas någon specialkost p g a allergi, så skriv gärna det i anmälan)

Välkommen på en spännande afton i härlig miljö.

Styrelsen Göinge Näringsliv 

Göinge Näringsliv

070 - 657 61 19
info@goingenaringsliv.se
Box 15, 289 04 Glimåkra
Källbogatan 1, 289 47 Glimåkra
  Org.nr. 769605-9067

Facebook

Svenskt näringsliv Queenia Östra Göinge kommun